Subscribe Now: Feed Icon

среда, 17. јул 2013.

Online simulacija trgovanja na berzi

StanojevicBlog.blogspot.com - Evo jedne zanimljive "igrice" iz koje možete nešto da naučite. Radi se o online simulaciji Njujorkške berze.


Na sajtu Marketwatch.com se možete besplatno registrovati i priključiti nekoj od igrica koje su korisnici kreirali, a možete i sami napraviti igricu i pozvati druge da vam se pridruže.

Na početku igrice raspolažete budžetom koji je odredio administrator, taj novac investirate u različite akcije i kreirate svoj portfolio akcija. Te akcije, kasnije možete i prodati, pa ponovo investirati. U okviru igrice postoji i rang lista svih korisnika.

Cene akcija su realne (možda postoji kašnjenje do 15 min), dostupan je veliki broj informacija o svakoj akciji koje trebate da koristite prilikom odlučivanja o kupovini akcija.

Mislim da je ovo dobar način da profesori upoznaju studente/učenike sa trgovanjem na berzi i da kroz realne primere pokažu kako neki pokazatelji (koje zahtevaju da učimo napamet) utiču na cenu akcija, kako se "čitaju" ti pokazatelji, šta znače...

Ovako će studenti/učenici više naučiti nego kada se primoravaju da sve to uče napamet iako nemaju pojma kako se i gde to koristi, a osim toga sve te formule i gluposti koje se uče napamet znaju se samo na dan ispita i nikad više.

Нема коментара:

Постави коментар

Subscribe Now: Feed Icon